Tändvätska


TÄNDVÄTSKA~!

SVAR TILL LOTTA: Det kan vara farligt att den står där. Ifall att den någon gång skulle stå utan kork kan det vara farligt på alla möjliga sätt. Ifall att den får kontakt med eld eller minsta gnista från en sparkcykel så kommer det att orsaka en brand. I fall att ett barn kommer i kontakt med den, då blir det farligt eftersom att barn har en tendens att stoppa allt de är nyfikna på i munnen för att undersöka. Det står ju även tydligt och klart och att det är riskfyllt att andas in och att den kan torka ut huden.

SVAR TILL VIKTOR: Ja, det kan det. Som jag sa tidigare är tändvätska väldigt riskfyllt och farligt vid hantering i fel händer. Både barn och vuxna kan råka illa ut i fall att de råkar få i sig tändvätska - det kan orsaka lungskador. Och man måste vara försiktig med den i närheten av eld, om eld eller en gnista kommer på flaskan så kan ju hela den börja brinna eftersom att tändvätskan garanterat har spillt ner sig själv. Och tänk på den som håller i flaskan, det kan omöjligt vara speciellt skönt att hålla i ett brinnande föremål. Man ska även akta så att man inte spiller ut tändvätska på papper, natur eller trä - då kan det lätt börja brinna om solen far genom ett förstoringsglas. På att inte tala om att i fall att någon får en aggressionsattack så gör det nog väldigt ont att få en flaska tändvätska i huvudet.

SVAR TILL ALI: Det är viktigt att barn inte kommer i kontakt med tändvätskan eftersom att de har sin lilla tendens att utforska nya saker med munnen. Förtäring av tändvätskan kan ge allvarliga skador i lungor - livshotande faktiskt. Det kan även torka ut huden, tänk bara vad som kan hända om de får tändvätska i ögonen! Barn förstår inte att tändvätska måste hanteras säkert och att det kan vara väldigt farligt om de börjar leka med det. Därför är det viktigt att det finns en kork som inte barn har intelligensen av att öppna, då hålls barnet och vätskan separerade. Ett barn kanske inte ser slug ut, men de är garanterat kapabel till att starta en livsfarlig brand utan att ens veta om det. 



vVi kom fram till att alla var överens om varandras svar, speciellt angående agressionattacken som jag nämnde. Att lämna tändvätska ute är inte bra på grund av hälsosjäl, att ha barnsäker kork är väldigt viktigt för att skydda barnen och många olika olyckor kan ske om man inte är försiktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar